Jak ochránit své peníze v současné nelehké době?

Jak ochránit své peníze v současné nelehké době? Champions Fund, podfond Bohemian Empire, v březnu +6,25 %, od počátku roku +11,20 % díky široké diverzifikaci a aktivní správě včetně obchodů na pokles. Zdroj zisků ve fondu v březnu pocházel z řady míst. Nejvýznamnějším přínosem byly opět obchody na růst úrokových sazeb, pokles cen státních dluhopisů a růst cen ropy, plynu a dalších komodit. Zajímavý profit byl dosažen na obchodu na pokles japonského jenu proti americkému dolaru a též na zlatě a stříbře.

Zásadní otázkou je, zda jsou podmínky prvního kvartálu letošního roku krátkodobou anomálií, nebo zda budou pokračovat. Řada událostí bohužel naznačuje, že dochází k zásadní a dlouhodobější změně podmínek pro investování nejméně na několik let. Hlavní příčinou této změny je obrat v globalizaci. Co zahájil Covid, to zesílila invaze na Ukrajinu a následné sankce Evropy a USA. Svět se stává více rozdělený a do popředí preferencí nastupuje soběstačnost a bezpečnost na místo dosavadní efektivity a co nejnižších nákladů.

Globalizace nám několik destiletí umožňovala udržovat inflaci nízko a s tím pupeční šňůrou spojené úrokové sazby. Éra 40 let trvale klesajících úroků je na svém sklonku. Nadcházející období vysoké inflace a rostoucích úroků bude pro tradiční portfolio složené pouze z akcií a dluhopisů velkou výzvou. Je vhodné více diverzifikovat do dalších aktiv a aktivně řídit portfolio, včetně obchodů na pokles.

No items found.
Zpět na seznam článků

Domluvte si setkání

Zkontaktujte nás a nezávazně Vám na osobní schůzce nebo přes video konferenci zodpovíme Vaše dotazy a sdělíme další podrobnosti o fondu, jeho investiční strategii a způsobu investování.
Konzultace zdarma
© Copyright Bohemian Empire, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. Všechna práva vyhrazena.