Ropa, zlato, akcie - rozhovor pro Hospodářské noviny

Velký rozhovor o komoditách, akciích a investičním výhledu v Hospodářských novinách:

  • Zlato je obvykle investory vnímáno jako bezpečný přístav. Od krize v roce 2008 se ovšem řada věcí – alespoň v hlavách investorů – uklidnila. Krizový prvek zlata je teď hodně v defenzivě. Zároveň není vysoká inflace, takže není důvod zlato kupovat jako pojistku proti růstu cen.
  • Akcie stále mají kam růst, i když už rozhodně nejsou levné. Pokud bude pokračovat relativně uvolněná měnová politika a sazby nebudou růst rychlým tempem, jsou akcie pořád zajímavou možností, kterou bych nezatracoval.
  • Investice do komodit je v tuto chvíli dobrá pro někoho, kdo má trpělivost a nečeká, že za rok vydělá 30 procent. Koupí si ovšem něco, co už prakticky nemá prostor pro výrazný pokles.
  • Jednou z mála možností, jak na růst ceny lithia vsadit, je tak nákup akcií firem, které se zabývají těžbou a zpracováním této komodity. Světový trh si z největší části dělí chilská SQM, americká FMC a americká Albemarle.
Celý rozhovor se Štěpánem Pírkem zde:
Saúdská Arábie má velkou motivaci dodržovat omezení těžby ropy, v přetahované o její ceny nakonec zvítězí

No items found.
Zpět na seznam článků

Domluvte si setkání

Zkontaktujte nás a nezávazně Vám na osobní schůzce nebo přes video konferenci zodpovíme Vaše dotazy a sdělíme další podrobnosti o fondu, jeho investiční strategii a způsobu investování.
Konzultace zdarma
© Copyright Bohemian Empire, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. Všechna práva vyhrazena.